Дикий ажіотаж на генератори пройшов, коли в Україні перестали масово відключати електроенергію на фоні російських обстрілів. Зараз багато хто розпродає пристрої за смішними цінами, але експерт закликав приберегти їх, оскільки ситуація може повторитися.

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявив, що до осені окупанти накопичують запаси ракет для нових обстрілів, а разом з ними в країні можуть знову вимикати електроенергію.

Українці без світла, скріншот: YouTube
Українці без світла, скріншот: YouTube

Ближче до цього періоду росія планує здійснити масовані удари, яких зазнавали міста України наприкінці 2022 року. Після пережитого досвіду військові знатимуть, як реагуватимуть на обстріл. Також експерт зазначив, що посилення систем ППО дозволять ефективніше збивати ворожі цілі.

В той же час Харченко не виключає, що дефіцит потужності та відключення світла можуть повторитися. Більш того, на його думку, Україна навряд чи зможе відновити енергосистему до наступного опалювального сезону.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

"Я не буду деталі давати, але є сценарії, за яких, я розумію, що нам буде дуже складно. Тому така можливість є і мене вже декілька разів ваші колеги запитували, я одразу кажу: якщо ви купили генератор, ні в якому разі не продавайте. Змащення зміните, бак залийте і нехай стоїть, тільки включайте час від часу, щоб не застоявся", - підбив підсумки експерт.

Генератор, скріншот: Youtube
Генератор, скріншот: Youtube

Нагадаємо, не 5 і не 7 грн за кіловат: у НКРЕКУ розповіли, як зміняться тарифи на електроенергію

Раніше ми писали про те, що тільки рік війни знадобився: в Україні хочуть запровадити важливу заборону росіянам