Українцям під час війни виплачують субсидію та пенсію, а скоро можна буде отримати навіть миттєву допомогу від держави для оплати комуналки. Це станеться завдяки тому, що електронні реєстри обміняються даними про українців.

Така послуга поки діятиме на експериментальному рівні, проте проект уже опублікували на сайті Федерації профспілок. Для отримання миттєвих субсидій українцям потрібно пройти невелику процедуру - подати заяву та заповнену декларацію в особистому кабінеті на порталі ПФУ або через додаток "Дія".

Пенсіонерка з телефоном, фото пл.вгороде
Пенсіонерка з телефоном, фото пл.вгороде

Нововведення дозволить мінімізувати час очікування на рішення про надання субсидії, тобто отримати її можна буде миттєво. Процес прискорить те, що держреєстри оперативно обмінюватимуться даними про субсидіанта.

Якщо систему автоматизують, органи зможуть негайно ухвалити рішення про те, чи справді потребують українці державної допомоги на оплату комуналки. Такі реєстри відомств будуть задіяні:

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще
  • Міністерство внутрішніх справ,
  • Державна міграційна служба,
  • Міністерство фінансів України,
  • Міністерство юстиції,
  • Міністерство охорони здоров'я,
  • Мінсоцполітики,
  • Мінінфраструктури.

Також система зможе швидко реагувати, якщо склад сім'ї або його фінансове становище змінилося, а дані щомісячно верифікуватимуться.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Раніше ми писали про те, що грошова допомога до 5 травня: чи очікувати цього року на щорічні виплати

Як повідомляв Знай.ua, як отримати пільги на газ: платити менше не так важко