На посаді голови Міністерства освіти і науки Оксен Лісовий отримав у березні зарплату у розмірі 27 тисяч гривень, що, на його думку, досить "добре", порівнюючи зі ставками вчителів.

Цю інформацію він повідомив у розмові з Освіторією. Лісовий розповів, що першим питанням, поставленим президентом Володимиром Зеленським під час співбесіди з ним, було питання розміру гідної зарплати для вчителів.

Школа, фото: скріншот з відео
Школа, фото: скріншот з відео

За словами міністра, він зазначив суму, яку вважає доречною, але відразу ж додав, що зараз досягти її неможливо.

"Учитель — це, без пафосу, творець нації. Погоджуєтеся? І якщо це так, то скільки він має отримувати? Можливо, як військовий?", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Однак відразу заявив, що не всі військові отримують однакову зарплату - ті, хто перебуває в тилу, заробляє 20 тисяч, хлопці на передовій - 100 тисяч гривень. Тому потрібно замислитись виключно над критеріями, з яких буде визначено заробітну плату вчителів.

Вчитель. Фото: скрін youtube
Вчитель. Фото: скрін youtube

Крім того, на початку свого керівництва Міністерством освіти і науки, Лісовий прагне розробити стратегічне бачення, стратегію та дизайн-проекти змін у сферах дошкільної, загальної середньої, професійної та вищої освіти.

Нагадаємо, маленьку дівчинку з народження назвали як улюблений фрукт: тепер у школі можуть бути "проблеми"

Як повідомляв "Знай.uа", яких помилок слід уникнути на НМТ: на що треба звертати увагу випускникам шкіл

Знай.uа писав, систему освіти хочуть кардинально змінити: діти тепер навчатимуться довше