Лікар Тарас Жиравецький написав детальний пост про те, чому люди можуть роками боротися із надлишковою вагою даремно, адже причина може критися зовсім не в хорошому апетиті.

Лікар розповів про мікроскопічні личинки паразитів, які через шлунок потрапляють у будь-який орган. Мікропаразити можуть запускати в нашому організмі алергічні реакції, тому igE загальний може виростати в десятки, а часом і сотні разів.

Надлишкова вага. Фото: Facebook
Надлишкова вага. Фото: Facebook

Токсокара собача чи котяча у вигляді личинок розміром менш як 1 міліметра потрапляє в будь-який наш орган. Часто цих личинок є дуже багато. Це нагадує атаку дерева термітами. Личинки потрапивши в різні органи залишаються там роками. - пояснює лікар.

Він описав весь механізм, як працює захисна реакція нашого організму, виробляючи кортизол та холестерин.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Паразити в організмі. Фото: Facebook
Паразити в організмі. Фото: Facebook

Фахівець зазначає, чим більше личинок токсокар потрапило в організм, тим більша ймовірність, що буде постійна потреба в кортизолі та холестерині, а запас холестерину буде різко збільшуватися у вигляді надлишку жирової тканини. На вазі звичайно ваша маса тіла буде стрімко рости, а імунітет через виділення кортизолу в надмірній кількості буде падати.

Лікар пропонує відвідати лабораторії та здати аналізи крові, з зазначенням на який саме паразит перевіряєтесь. У разі виявлення токсокари, пройти лікування, хоч і воно складне, та спробувати позбавитися зайвої ваги назавжди.

Нагадаємо, ми писали, щоб свято не обернулося катастрофою, які барвники для яєць небезпечні та можуть нашкодити здоров'ю — список.

Як повідомляв "Знай.ua" чому "не доїдати" при дієті неправильно — найкращі поради експертів, щоб скинути вагу.

Також "Знай.ua" інформував, що не можна їсти після 40 років: українцям не сподобається.