У Міносвіти нещодавно заявляли, що українським дітям можуть скоротити кількість шкільних предметів, проте частину ключових залишать однозначно для навчання.

Про можливе скорочення предметів раніше повідомив голова МОН. Він пояснив це тим, що школярі зазнають стресу через велику завантаженість, зокрема через дистанційне навчання та додаткові заняття. Тим більше, не всі мають можливість користуватися гаджетами для дистанційки.

Школа, фото: скріншот з відео
Школа, фото: скріншот з відео

Водночас у відомстві планують залишити у шкільній програмі низку важливих предметів. Міністр освіти Оксен Лісовий в ефірі "Єдиних новин" перерахував їх.

Які предмети точно залишаться у шкільній програмі:

Популярні новини зараз
Готуємо теплі шкарпетки та кофти: синоптики попередили українців про похолодання після Великодня "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще
  • історія України
  • українська мова
  • хімія
  • фізика
  • математика
  • біологія

Ці дисципліни викладатимуть у повному обсязі для учнів у школі. Водночас, голова МОН зазначив, що наповнення цих предметів корисними знаннями дозволить покращити освітню програму в Україні, але "сьогодні це питання експертів".

"Ми говоримо про оптимізацію програми, про її концентрацію корисними знаннями, про ті дисципліни, якими, можливо, можна пожертвувати", - сказав міністр освіти.

Скрін, відео YouTube учитель
Скрін, відео YouTube учитель

Раніше ми писали про те, що українцям виплатять щонайменше 4186 гривень: хто має право отримати

Як повідомляв Знай.ua, чи можуть українці обміняти долари старого зразка на нові в ПриватБанку: є нюанси

Також портал Знай.ua писав, коли в Україні почнуть дешевшати овочі: експерт назвав терміни та причини зростання цін