Експерт з пенсійних питань Сергій Коробкін наводить і аналізує свіжу статистику від Пенсійного фонду України.

Зокрема, названо розмір середньої пенсії станом на 1 квітня 2023 року та кількість пенсіонерів, які залишилися в Україні. З’ясувалося, що після березневої індексації пенсії зросли лише на 13,3 %, а половина пенсіонерів отримує пенсію до 4000 грн. Про це йдеться у репортажі Соціалка UA.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Станом на 1 квітня 2023 року середній розмір пенсії в Україні становить 5238 гривень. Це на 615 грн більше ніж було у січні, і на 867 - ніж було рік тому.

Якщо спиратись на ці цифри, то можемо зробити висновок, що після березневої індексації в середньому пенсії зросли не більше ніж на 13,3 відсотка.

Популярні новини зараз
Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага "Лічені миті до загрози": пророцтво старця Вікентія про допомогу вищих сил Україні у війні Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

пенсійне посвідчення, фото Unian
пенсійне посвідчення, фото Unian

Загальна кількість пенсіонерів на 1 квітня 23-го року становить 10,7 тис. осіб. Це на 96 тис. менше, ніж було рік тому. 2,7 млн продовжують працювати. Тобто кожен 4 пенсіонер продовжує працювати.

Далі ПФУ наводить статистику, що половина усіх пенсіонерів отримує пенсію до 4000 грн.

Інфографіка від ПФУ
Інфографіка від ПФУ

0,6 відсотка пенсіонерів продовжують отримувати пенсію до 2000 грн. Чому так відбувається, що людина отримує пенсію менше мінімальної. Це може бути пенсія по втраті годувальника у годувальника пенсія невелика, якщо ми її розподілимо на кількох утриманців різними частинами, то вийде так що кожен отримує буде отримати менше ніж 2000.

Далі 13% пенсіонерів отримують пенсію від 2 до 3 тисяч грн ще 20% отримують пенсію від 3 до 4 тисяч грн. Ще 15% отримує пенсію 4-5 тисяч грн.

Таким чином дві третини пенсіонерів отримують пенсію до 5000 грн. 23 % отримують пенсію від 5000 до 10000 грн і майже 10 % отримує пенсію понад 10 тисяч грн.

Нагадаємо, ми писали, що 800 тисяч в одні руки: з 1 травня українцям стане доступний ще один вид допомоги, хто може отримати.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні можуть "відібрати" виплати у пенсіонерів через перевірку: на що розраховують у ПФУ.

Також "Знай.ua" інформував, додаткові виплати: у ПФ пояснили, кому належить допомога.