З 1 липня Кабмін скасовує пільговий ПДВ у 7% на паливо, та поверне його до "довоєнних " 20%, це передбачено законом №2618-IX. Такий крок уряду, спровокує суттєве зростання цін на продукти, як прогнозує голова мережі автомобільних заправок.

Паливна складова впливає на широкий спектр товарів та неминуче викличе зростання цін, попереджує гендиректор мережі SunOil, президент Асоціації операторів ринку нафтопродуктів Леонід Косянчук.

Паливо, скріншот із відео
Паливо, скріншот із відео

"У всіх послугах і товарах є транспортна складова. З початку поточного року нафтопродукти постійно дешевшали. Цього не можна було сказати про продукти. А зараз вони злетять до небес", – вважає Косянчук.

Він зазначає що повернення 20% ПДВ лише призведе до росту інфляції.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Це все, що придумали чиновники. Зараз на все ціни суттєво вищі. Скільки буде гривня до долара – велике питання", – попереджує Косянчук.

Паливо, скріншот: YouTube
Паливо, скріншот: YouTube

Як вважає гендиректор мережі SunOil, підвищення податку змусить українців суттєво економити на паливі, що у майбутньому позначиться на на стані автомобілей українців.

"Ми будемо дешевше заправляти, а потім ремонтувати машини за шалені гроші", - переконаний Косянчук.

Раніше портал Знай повідомляв, що автогаз дорожчає, але падають ціни на бензин: АЗС показали, як змінилася вартість палива в Україні.

Також наш портал інформував, мотор задоволений, а водій – щасливий: українці масово переходять на ГБО, озвучено нові ціни автогазу.

Крім того, ми писали, водії та пасажири тепер рівні: в Україні вирішили рекордно підняти штрафи, до 500 тис. грн.