В Україні спостерігається зростання цін на популярні крупи. Як змінилися цінники в супермаркетах і що найбільше подорожчало, показують дані моніторингу, представлені на порталі Мінфін.

Витрати українців на продукти харчування зростають з кожним місяцем. У магазинах зростають ціни на все - починаючи від овочів і закінчуючи крупами та макаронами. Так, останніми днями квітня в супермаркетах фіксується подорожчання пшоняної крупи та рису.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Станом на 27 квітня кілограм пшоняної крупи в середньому пропонується по 30,73 гривні. Для порівняння у березні середньомісячний цінник був нижчим – 30,17 гривні кіло. Пшоно у фасуванні 900 грамів піднялося в ціні з 22,75 до 23,30 гривні.

Ціни на пшоно. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пшоно. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Довгий рис у супермаркетах у середньому продається по 86,40 гривні за кілограм, що на 2,36 гривні дорожче, ніж місяцем раніше. Пропарений довгий рис піднявся в ціні із 66,79 до 69,67 гривні за кілограм. На 1,14 гривні зріс цінник на круглий рис. Крупа в середньому коштуватиме 79,07 гривні за кіло. Найдешевше круглий рис пропонується у Varus – 66,50 гривні, а найвища ціна у Metro – 107,89 гривні за кіло.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як зміняться ціни на гречку у 2023 році: українцям пояснили, що впливає на ситуацію.

Також наш портал інформував, борщ влетить у копійчину: в Україні не слабо подорожчала томатна паста та заправка.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, всі ставки на новий урожай: коли українці побачать дешеву цибулю та інші овочі "борщового набору".