На полицях супермаркетах станом на 28 квітня ціни на курячі яйця знизилися.

Про це свідчать дані моніторингового порталу Мінфін. Зокрема, торгова марка "Квочка" знизилася в ціні з 72,06 грн до 70,6 грн за десяток.

Ціни на яйця, скріншот: Minfin
Ціни на яйця, скріншот: Minfin

Ясенсвіт подешевшали лише на 5 копійок, до 74,07 грн за десяток. А ось 30 штук таких самих яєць можна придбати за 218,50 грн.

Ціна на яйця. Фото: Мінфін
Ціна на яйця. Фото: Мінфін

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Нагадаємо, що за оцінками вчених Інституту аграрної економіки, зменшення обсягів виробництва відбудеться також за продукцією вирощування великої рогатої худоби та свиней, молока та яєць.

Однак, якщо говорити про молоко, яйця, свинину виробництво збережеться на рівні передвоєнних тенденцій – у межах 2-3%. Також прогнозується зменшення виробництва продукції вирощування великої рогатої худоби майже на 12%.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Фахівці передбачали, що після Великодня слід чекати на зниження вартості яєць на 35-40%. По-перше, відбудеться збільшення пропозиції від домогосподарств через теплішу погоду, по-друге, зменшення попиту з боку населення.

Нагадаємо, ми писали, що коли в Україні почнуть дешевшати овочі: експерт назвав терміни та причини зростання цін.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні змінилися ціни на макарони: в скільки обійдеться популярний продукт.

Також "Знай.ua" інформував, супермаркети знизили ціни відразу на три популярні продукти: на чому можуть заощадити українці.