Вальпургієва ніч (Ніч відьом, Відьом вогнища) - відзначається в ніч з 30 квітня на 1 травня. У багатьох країнах Західної Європи цієї ночі згадують про свято весни.

У це свято відьом, ще до ночі, вдень 30 квітня намагайтеся робити добрі справи, а ніч на 1 травня провести з сім'єю та очистити свій розум від негативних думок. Вважається, що навіть негатив у думках може стати джерелом негараздів.

Школа відьмаків, фото: witcherschool.com
Школа відьмаків, фото: witcherschool.com

Цієї ночі часто сняться пророчі сни. Також вищий шанс побачити уві сні нареченого або наречену.

Цієї ночі залишають частину їжі біля вхідних дверей, на підвіконні або на обідньому столі - для померлих родичів. Трапезу починали тільки після молитов і хороших спогадів про інший світ.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Цієї ночі моляться святій Вальбурзі про спасіння душі, про захист від темних сил: "Свята Вальбурга, моли Бога за нас, щоб він захистив мене і моїх близьких від магії, пристріту і недобрих людей. Моли Бога за нашого здоров'я, про кохання та процвітання нашої сім'ї. Допоможи нам стати краще, амінь".

Найкраще бути цієї небезпечної ночі поруч із близькими людьми.

Відьма, фото: Getty Images
Відьма, фото: Getty Images

ЗАБОРОНИ Вальпургієвої ночі

У жодному разі не можна в цей день приносити букети бузку. За повір'ям, вона дурманить людину і наближає смерть.

У Вальпургієву ніч не можна сваритися, дратуватись, згадувати нечисту силу. Агресивна людина в ніч проти 1 травня може стати іграшкою в руках злих духів.

В одязі варто уникати чорного кольору, а також не одягати речі, з якими пов'язані погані спогади.

Нагадаємо, що 600 гривень за "анаконду" з паперу: українка показала, як "Нова пошта" витрушує гроші.