Дар'я Марчак розповіла, що програма субсидій продовжується, вона діятиме за тими ж правилами, що були і до цього часу.

За словами заступниці міністра Мінсоцполітики, субсидію на літній період будуть призначені автоматично для тих українців, у кого у ПФУ є актуальна інформація.

Субсидії. Фото: Youtube
Субсидії. Фото: Youtube

Єдиний випадок, коли субсидії не перепризначаються автоматично, це ситуація, коли, наприклад, суттєво змінилися дані. Це стосується ситуації у майновому стані родини, або у складі родини. Загалом, це стосується внутрішньо переміщених осіб, у кого інформація змінилася на не відповідає дійсності. Їм треба подати заявку на перепризначення. Також, якщо змінилася кількість осіб, які проживають у домогосподарстві. — зазначила Дар'я Марчак.

Для всіх інших громадян субсидії перепризначатимуться автоматично.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Для тих, хто вперше подаватиме заявку на перепризначення варто знати, що на сьогодні, за словами представниці, багато інструментів для подачі заявок. Це можна робити через електронні інструменти. Чиновниця закликала звертатися саме онлайн.

Це можна робити через онлайн-портал Пенсійного фонду, через застосунок ПФУ, але також можна відвідати ЦНАП, відділення ПФУ, або до представників місцевих органів влади. —уточнила Марчак.

Крім того, Дар'я Марчак зазначила, що субсидія буде виплачуватися у тому ж розмірі, як і в попередні періоди, але на неопалювальний період розмір субсидії є значно меншим.

Нагадаємо, ми писали, що тисячі українців не одержують субсидії, бо не вміють подавати заяву через комп'ютер: проста інструкція.

Як повідомляв "Знай.ua" дев'ять причин, які не дають права на субсидію: шукайте себе у цьому списку.

Також "Знай.ua" інформував, коли українців замучить спрага, тариф на воду злетить до 30%: водоканалам розв'язали руки.