В Україні продовжує діяти воєнний стан та загальна мобілізація. Міністерство оборони планує внести певні зміни в роботі військово-лікарських комісій (ВЛК), які роблять заключення щодо придатності до служби військовозобов'язаних.

Черга до ВЛК. Фото: Youtube
Черга до ВЛК. Фото: Youtube

За словами заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, під час зустрічі волонтери пожалілися на випадки недобросовісного виконання обов'язків медичними працівниками у військовій сфері.

Тому Міністр Оборони доручив перевірити цю інформацію та прийняти відповідні дії.

Зміни будуть стосуватися масштабування мережі військово-лікарських комісій (ВЛК), відтак кількість ВЛК буде збільшуватись за рахунок їх розміщення в цивільних лікарнях.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

"Йдеться наразі про п'ять міст України, в яких найбільш завантажені військово-лікарські комісії, – Харків, Львів, Київ, Вінницю та Одесу. У найближчих планах перевести всі військово-лікарські комісії на роботу з електронними чергами", - пояснила Маляр.

Що робиться зараз:

  • масштабування мережі ВЛК, розширено кількість військово-лікарських комісій за рахунок їх створення у цивільних лікарнях;
  • започатковано пілотні проєкти з електронного документообігу;
  • розроблено такий цифровий продукт, як електронна черга;
  • розроблено і проголосовано у першому читанні два законопроєкти, покликаних спростити процедуру проходження ВЛК.

Нагадаємо, ми писали, що уникнути повістки немає шансів: на росії завили через тотальну диктатуру.

Як повідомляв "Знай.ua" після Великодня почнеться і в Польщі: працюватимуть медкомісії та вручатимуть повістки.

Також "Знай.ua" інформував, які сюрпризи чекають чоловіків при поверненні до України: адвокат пояснив нюанси.