Українські студенти, які потребують додаткових фінансових ресурсів, мають право на соціальні стипендії.

Однак необхідно враховувати, що в деяких випадках виплата стипендії може навіть підлягати оподаткуванню. Про це повідомляє юридичний радник для ВПО на сторінці у соціальній мережі Facebook.

Студенти, фото facebook "Слуга народу"
Студенти, фото facebook "Слуга народу"

Якщо сума стипендії разом із індексацією перевищує 3760 гривень, то з неї необхідно вирахувати податок (18% на доходи фізосіб та 1,5% військового збору).

Соціальні стипендії в Україні передбачені для різних категорій студентів — це стосується дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування (4 249,5 грн), студентів, які залишилися без батьків віком від 18 до 23 років (4026 грн), тих, хто має право на призначення соціальної стипендії (в закладах вищої професійної освіти – 890 грн; установах вищої освіти – 1180 грн).

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей
Показати ще

Студенти, кадр з відео
Студенти, кадр з відео

Крім цього, якщо студент навчається за державним замовленням на денній формі, він може отримати стипендію ВРУ — це стосується тих самих категорій, але крім них додаються ще діти з малозабезпечених сімей (в закладах вищої професійної освіти — 1 335 грн; установах вищої освіти — 1770 грн).

Нагадаємо, у ПФУ назвали категорію українців, які отримали пенсію більше 13 тисяч: похвалитися зможе не кожен

Як повідомляв "Знай.ua", українським пенсіонерам "заморожуватимуть" пенсії: на кого чекають зміни?

Знай.uа писав, ще одна категорія чоловіків може отримати відстрочку від мобілізації: що потрібно зробити