Домашня городня ділянка дуже рятує під час війни, коли кожна копійка на вагу золота. У таких умовах можна виростити багатий урожай та прогодувати себе взимку.

Автор популярного YouTube-каналу для городників "Поради біолога" часто експериментує, показуючи, як і чим підгодувати ще слабкі рослини овочевих культур на грядці. У новому ролику новатор продемонстрував ефект від поливу овочів розчином на основі сметани та активованого вугілля.

Підживлення огірків. Фото: Youtube
Підживлення огірків. Фото: Youtube

Для його приготування одну таблетку вугілля (краще — порошок з капсули) і одну чайну ложку 15% сметани потрібно змішати з 2 літрами води, настояти, долити ще 1 літр води.

1 склянку отриманого розчину рекомендується розчинити у 3 літрах води і поливати рослини під корінь.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Підживлення огірків. Фото: Youtube
Підживлення огірків. Фото: Youtube

"Навіть дохлі огірки підуть у зріст і не хворітимуть!", — запевняє невгамовний експериментатор.

Активоване вугілля внаслідок адсорбуючих якостей використовують на дачі для покращення структури ґрунту. Його внесення дозволяє знизити кислотність ґрунту, а також скоротити вміст у ньому домішок важких металів та інших небезпечних речовин.

Огірки. Фото: Youtube
Огірки. Фото: Youtube

Також внесене в ґрунт активоване вугілля поповнить запас рослин крохмалем та знищить гнилісні процеси.

Нагадаємо, ми писали, що ця приправа змусить розсаду тягнутися до сонця, немов на дріжджах: три дієві рецепти підживлення.

Як повідомляв "Знай.ua" щоб полуниця росла, як боби: приживеться на 100% та подарує небувалий врожай.

Також "Знай.ua" інформував, будуть тугими та наливними: як приготувати розчин із копійчаних ліків для розсади помідора.