Попри те, що в Україні війна, соціальні зобов'язання перед батьками держава виконує, саме в таких програмах найбільше участі закордонних донорів.

В Україні під час повномасштабної війни сім'ї з дітьми можуть розраховувати на допомогу від держави та від міжнародних організацій.

Виплати. Фото: Youtube
Виплати. Фото: Youtube

Які виплати на дітей можна отримати у 2023 році

Виплати при народженні дитини

Допомога від держави при народженні малюка становить 41 280 грн. Спочатку виплачують першу частину допомоги — 10 320 грн, далі рівними частинами протягом трьох років щомісяця перераховують 860 грн.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Оформити цю допомогу можна протягом 12 місяців з дня народження дитини. До речі, таку ж допомогу надають і при усиновленні дитини.

Виплати матерям-одиначкам

Максимальний розмір допомоги на дітей одиноким матерям у 2023 році:

  • на дітей до 6 років — 2 272 грн;
  • на дітей від 6 до 18 років — 2 833 грн;
  • на студентів стаціонару віком від 18 до 23 років — 2 684 грн.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Виплати дітям, над якими встановлено опіку

Розмір допомоги теж залежить від прожиткового мінімуму та дорівнює 2,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. У 2023 році на дітей до 6 років — 5 680 грн; на дітей від 6 до 18 років — 7 082, 50 грн.

Якщо дитина з інвалідністю, то розмір виплат буде більшим: на дітей до 6 років — 7 9522 грн та на дітей від 6 до 18 років — 9 915 грн.

Виплати дітям з багатодітних сімей

У 2023 році допомога таким родинам надається у сумі 2 100 грн. Вона призначається на третю і кожну наступну дитину.

Допомога дітям з інвалідністю

Діти з інвалідністю віком до 18 років мають право на виплату у розмірі 70% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Тобто у 2023 році це 1465,10 грн.

Допомога дітям-ВПО

Така допомога надається дітям, які разом з батьками стали внутрішньо переміщеними особами через повномасштабну війну в Україні. Сума щомісячних виплат 3 тис. грн.

Нагадаємо, ми писали, що деяким українцям нададуть безкоштовне житло: кому дістанеться та як отримати.

Як повідомляв "Знай.ua", український нардеп побив російського депутата, який хотів поцупити наш прапор.

Також "Знай.ua" інформував, як збільшити пенсію: ПФУ пояснили меценатські пожертви.