2023 року на українців очікує зростання зарплат, але через високий рівень інфляції це практично не відчується. Як збільшиться рівень оплати праці в Україні, йдеться в "Інфляційному звіті" Національного банку за квітень 2023 року.

Номінальна заробітна плата у 2023 році зросте на 21,9%, а реальна, тобто з урахуванням інфляції, лише на 3,7%. За прогнозом Національного банку збільшенню зарплат сприятиме подальша адаптація реального сектора до роботи в умовах високих ризиків та м'яка фіскальна політика.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Найближчим часом поштовхом для підвищення рівня оплати праці українців стане зростання попиту на робочу силу у зв'язку з початком економічного зростання.

"Після повноцінного відкриття кордонів значній частині бізнесів доведеться конкурувати за робітників у тому числі і із закордонними роботодавцями, що стане вагомим фактором для подальшого зростання заробітних плат. У зв'язку з цим очікується зростання різниці у зарплатах для мобільної та маломобільної робочої сили", - йдеться у повідомленні регулятора.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Зарплата в Україні, кадр з відео
Зарплата в Україні, кадр з відео

НБУ прогнозує, що 2024 року номінальні зарплати українців збільшаться на 19,2%, а реальні на 5,7%. Зростання продовжиться і в 2025 році, на 12,4% та 4,3% відповідно.

Раніше портал Знай повідомляв, у гаманцях зашелестить? Українцям розповіли, що буде із пенсіями в останній місяць весни.

Також наш портал інформував, що родичі зниклого безвісти військового можуть отримувати його зарплату: як оформити виплати.

Крім того, ми писали, що для деяких українців змінили правила призначення пенсії: президент Зеленський підписав закон.