У православному церковному календарі це день вшанування пам'яті святих мучеників Євсевія, Сави, Єлизавети та 40 інших.

Інші назви свята: "Євсей", "Єлизавета чудотвориця", "Сава". Як вважали у народі, у цей день гнуло до землі, до людини маєта чіплялася. Свята Єлизавета допомагала тяжкості позбутися. Селяни сіяли овес. Наші пращури помітили, що наші пращури помітили, що в цей день наші пращури помітили, якщо в цей день погода буде непогожою. Особливо добрим знаком було, якщо з'являлося багато комарів до цього дня.

комар
комар

Щоб був хороший урожай у цей день потрібно накрити стіл із вівсяними стравами: хлібом з вівсяного борошна, печивом, супом з вівсяною крупою та овочами, а також вівсяною кашею та киселем. Особливо важливо приготувати млинці з вівсяного борошна. Слід також дати якусь вівсяну їжу бідним та знедоленим.

Ще вважається, що сьогодні до людей пристає маєта, це такий апатичний сумний стан, коли людина не може зрозуміти, що в неї болить. Щоб вона не пристала, потрібно кожному члену сім'ї випити три ковтки святої води та вмитися нею.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Свята вода, скріншот: YouTube
Свята вода, скріншот: YouTube

Що не можна робити 7 травня

  • Якщо сьогодні народжуються кошенята, їх не можна тримати вдома, не на добро, треба роздати.
  • Сьогодні краще не збирати трав, вони не будуть лікувальними.
  • Не можна лаятися, щоб не засмучувати душі мертвих близьких.
  • Заборонено садити та сіяти.
  • Якщо сьогодні ви не згадаєте близьких і не підете на цвинтар, то і вас після смерті ніхто не згадає.
  • Вагітним суворо заборонено приходити на цвинтар.

Кладовище, скріншот: YouTube
Кладовище, скріншот: YouTube

Нагадаємо, жодного відпочинку, один сум: в Україні різко подорожчали вино та горілка, тільки пиво "тішить".

Раніше ми повідомляли, що 22-річній дівчині не дозволили сходити до туалету через зовнішній вигляд: історія дійшла до абсурду.