В України триває війна через повномасштабне вторгнення росії. Багато українців вимушено переселились у більш безпечні куточки нашої країни та закордон. Але далеко не у всіх українців є можливість переїхати.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

На територіях де ведуться активні бойові дії, але не окуповані росією, продовжують надавати державні послуги та платити виплати. Зважаючи на небезпечні умови праці бюджетників уряд планує підвищити заробітні плати держслужбовцям що працюють у зоні активних бойових дій та можливих бойових дій.

Проект постанови, в якій передбачені підвищені виплати, вже виставлений для обговорення на сайті Федерації профспілок (ФПУ).

Виплати. Фото: Youtube
Виплати. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

На підвищення можуть розраховувати працівники установ, організацій та підприємств, які отримують зарплату з державного або місцевих бюджетів, які працюють на території активних чи можливих бойових дій.

Вони отримуватимуть щомісячні надбавки до зарплат до закінчення дії воєнного стану.

Якщо постанова буде прийнята, то щомісячні надбавки до зарплат бюджетників будуть такими:

  • на територіях можливих бойових дій – у граничному розмірі 50% посадового окладу;
  • на територіях активних бойових дій – у граничному розмірі 100% посадового окладу.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

При цьому працівникам підприємств (як державних, так і комунальних), які надають соціальні послуги, встановлять надбавку у розмірі 100% посадового окладу.

Нагадаємо, головні причини, чому вам скажуть "ні" на співбесіді: "ми вам передзвонимо", але це не точно.

Раніше повідомлялося, що українцям збільшать податки вже зовсім скоро - що потрібно знати, щоб не вляпатися в штраф.

Також, дві складові, щоб отримувати великі "чорнобильські" пенсії: від чого залежать виплати.