В Україні триває війна та загальна мобілізація. Держава змушена шукати варіанти доукомплектування Збройних сил необхідною кількістю військових.

Черга у військкомат, скріншот: YouTube
Черга у військкомат, скріншот: YouTube

Закон про військовий обов’язок і військову підготовку передбачає, що чоловіки від 18 до 27 років, які не проходили строкову службу не можуть бути мобілізовані під час воєнного стану.

Втім депутати планують збільшити кількість мобілізаційного резерву ще однією категорією чоловіків.

Військкомат, скрін: Youtube
Військкомат, скрін: Youtube

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

У Верховній раді зареєстрували законопроект за яким планують призивати чоловіків від 25 до 27 років, які не проходили строкову службу.

Ініціатором такого законопроекту став голова уряду Денис Шмигаль.

Якщо закон ухвалять, то мобілізація торкнеться придатних та обмежено придатних чоловіків за станом здоров'я, вік яких становить від 25 до 60 років.

Забирати до армії будуть громадян навіть без армійського досвіду.

Працівники військкомату, фото: Telegram
Працівники військкомату, фото: Telegram

"Тривале перебування громадян на військовому обліку призовників під час дії воєнного стану вважається недоцільним, враховуючи те, що значна чисельність придатних до військової служби громадян, які не мають статусу військовозобов'язаних, не може бути залучена до військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Нагадаємо, українець після отримання повістки та ВЛК відмовився від військової служби: яке покарання призначив суд

Як повідомляв "Знай.uа", адвокат розповів чи примушуватимуть військовозобов'язаних українців закордоном до військового обліку.

Знай.ua писав, чи можуть українці відмовитися від повістки: юрист пояснив нюанси