Гречка - одна з найпопулярніших круп в Україні, яка завжди має підвищений попит і з кожним місяцем вона стає все доступнішою. Як змінився цінник на продукт у травні, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

2022 року цінники на гречку почали підніматися з весни і досягли піку наприкінці літа. Вартість крупи сягала 100 гривень за кілограм і навіть більше.

Крупи в супермаркеті, скріншот: YouTube
Крупи в супермаркеті, скріншот: YouTube

Втім, зі збиранням нового врожаю ситуація почала покращуватись. Починаючи з вересня минулого року, ціни на продукт почали знижуватися і продовжують повзти вниз навіть цієї весни.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Так, станом на 12 травня 2023 року середній цінник на гречку становить 52,43 гривні за кілограм. Для порівняння, у квітні вартість крупи була помітно вищою – 55,09 гривні за кілограм.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

За даними моніторингу, найбільш вигідний цінник виставили в мережі супермаркетів Auchan – 47,50 гривні за кілограм гречки. У Metro трохи дорожче – 49,90 гривні за кіло. Найвищий цінник зафіксований у мережі Varus – 59,90 гривні за кілограм.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ситна вечеря стане ще й дешевою: українські супермаркети оновили ціни на гречку, яйця та соняшникову олію.

Також наш портал інформував, що пшеничний хліб обійдеться дешевше, а батон дорожчає: супермаркети показали, як змінилися ціни на головний продукт.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, сіль, цукор та борошно: супермаркети перерахували ціни на базові продукти, скільки доведеться заплатити українцям.