Здача макулатури на вторинну переробку дає можливість не лише заробити грошей, а й подбати про довкілля.

Україна входить до списку країн, де існує проблема з утилізацією відходів, але її усуненню можна сприяти самотужки, нагадали у виданні Pro Гроші. Наразі можна знайти чимало пунктів прийому макулатури.

Для переробки підходить різна паперова продукція – старі зошити зі школи, календарі, газети, журнали, конверти, блокноти, пакувальний картон, старі затерті книги та багато іншого.

Макулатура, кадр з відео
Макулатура, кадр з відео

На популярному сервісі OLX можна зустріти безліч оголошень від людей, які приймають макулатуру. Вартість коливається в залежності від різних факторів - міста, попиту, ціни на переробку та конкурентів на ринку вторинної сировини.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

За даними, за кілограм макулатури віддають у середньому від 1 до 3 гривень. Картон коштуватиме дорожче від 3 грн за кг, а книги, журнали, газети – від 5-6 грн. за кг.

У столиці зустрічаються вигідніші пропозиції, де ресурс на переробку приймають за 6 гривень та вище. Також компанії можуть самостійно забрати макулатуру на призначену адресу, якщо її накопичилося багато. У Дніпрі за папір пропонують від 3 гривень за кілограм, а у Львові – від 4 гривень.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Нагадаємо, скільки в Україні можна отримати за золото: ціни в ломбарді

Раніше ми писали про те, що українці можуть непогано заробити на електроенергії: у НКРЕКУ пояснили, що робити

Як повідомляв Знай.ua, шість причини, коли можуть анулювати відстрочку від мобілізації