В Україні вже кілька місяців поспіль спостерігається зростання цін на одну з найдоступніших круп – пшоняну. Скільки коштує продукт у популярних супермаркетах та де можна купити дешевше, показують дані цінового моніторингу, що представлені на порталі Мінфін.

Поки в українських супермаркетах продовжують знижуватися цінники на гречку, пшоняна крупа стає з кожним місяцем лише дорожчою. Так, якщо у квітні середній цінник на продукт був на рівні 30,73 гривні за кілограм, то станом на 17 травня – вже 31,90 гривні за кілограм.

Крупи в супермаркеті, скріншот: YouTube
Крупи в супермаркеті, скріншот: YouTube

За даними моніторингу, ціни на пшоняну крупу збільшуються вже кілька місяців поспіль - починаючи з березня. Наразі найнижчий цінник на крупу фіксується у мережі Metro – 30,20 гривні за кілограм. У Auchan та Megamarket вартість продукту становить 30,60 та 34,90 гривні за кілограм відповідно.

Супермаркет, крупи: фото Знай.ua
Супермаркет, крупи: фото Знай.ua

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

В той самий час пшоно в упаковці вагою 900 грамів в середньому продається по 24,70 гривні, що більш ніж на гривню дорожче, ніж місяцем раніше. Для порівняння, у квітні цінник становив 23,30 гривні.

Ціни на пшоно. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пшоно. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у супермаркетах подорожчала сметана, молоко та вершкове масло: українцям показали нові цінники.

Також наш портал інформував не всім по кишені: в Україні значно подорожчав улюблений фрукт, скільки просять за кілограм яблук.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українців здивували новими цінами на гречку: скільки просять за популярну крупу у супермаркетах.