Вершкове масло та соняшникова олія – одні з головних продуктів, на які завжди є попит, адже необхідні для приготування безлічі страв. У другій половині травня супермаркети перерахували ціни на цю продукцію. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українці змушені дедалі більше витрачати гроші на купівлю найнеобхідніших продуктів, оскільки цінники збільшуються щомісяця. Зокрема, в супермаркетах помітно змінилася вартість соняшникової олії та вершкового масла.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Соняшникова олія

Станом на 18 травня соняшникова олія торгової марки "Олейна", рафінована в середньому, продається по 58,63 гривні за пляшку обсягом 850 мл. Для порівняння, у квітні продукт був майже на гривню дешевшим – 59,51 гривні.

В той самий час соняшникова олія "Щедрий Дар" рафінована порадувала здешевленням. Цінник на продукт знизився з 65,24 до 64,56 гривні за 850 мл.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Ціни на соняшникову олію Фото: скрін Мінфін
Ціни на соняшникову олію Фото: скрін Мінфін

Вершкове масло

Середній цінник на вершкове масло торгової марки "Яготинське" 73% становить 70,56 гривні за 200 грамів. Нинішня вартість на 57 копійок вища, ніж минулого місяця.

Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що майже на 40 гривень дешевше: ціни на яйця раптово впали, за скільки можна купити десяток.

Також наш портал інформував, у супермаркетах подорожчала сметана, молоко та вершкове масло: українцям показали нові цінники.

Крім того, ми інформували, українців засмутили новим прогнозом: помідори та огірки не подешевшають, до яких цін готуватися.