В Україні триває війна та загальна мобілізація. Так, українці які не мають проблем зі здоров'ям можуть бути мобілізовані.

Однак в законодавстві є винятки, кого саме не мають права мобілізувати навіть із задовільним станом здоров'я. Законом передбачено що багатодітні батьки мають право на відстрочку.

Батько військовий. Фото freepik
Батько військовий. Фото freepik

Родина вважається багатодітною лише до закінчення дітьми навчальних закладів, і це дає право батькам на відтермінування служби в ЗСУ.

Батько військовий. Фото freepik
Батько військовий. Фото freepik

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Адвокат Віолета Монастирська пояснила, що подружжя, яке перебуває в офіційному шлюбі, проживає разом і виховує трьох і більше дітей є багатодітною родиною.

Також сім'я вважається багатодітною, якщо трьох чи більше дітей виховує лише один із подружжя – батько чи мати.

Родина вважається багатодітною лише до закінчення дітьми навчальних закладів, і це дає право батькам на відтермінування служби в ЗСУ. Проте тільки до досягнення дітьми певного віку.

Батько військовий. Фото freepik
Батько військовий. Фото freepik

"Якщо в сім'ї є діти, які навчаються на денній або індивідуальній формі освіти у закладах загальної середньої, професійної, професійної вищої та вищої освіти та ці діти віком від 18 років, то сім'я вважатиметься багатодітною до закінчення навчальних закладів, але не довше, ніж до досягнення ними 23 років", – розповідає адвокат.

Втім багатодітні батьки мають право за власним бажанням стати до лав ЗСУ.

Нагадаємо, чи можуть мобілізувати з ІІІ групою інвалідності: які шанси потрапити на війну

Як повідомляв "Знай.uа", як отримують "білий квиток": адвокат розповів усе про зняття з військового обліку

Знай.uа писав, військові мають право звільнитися навіть під час мобілізації : що потрібно знати