Українські супермаркети порадували доступнішими цінниками на рибу. Утім, у цій категорії не обійшлося і без подорожчання. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

За останній рік купівельна спроможність українців суттєво знизилася. Багатьом доводиться заощаджувати та відмовляти собі в деяких продуктах, аби подужати комунальні послуги та інші витрати. Однак у другій половині травня цінники деякі товари почали повзти вниз, зокрема рибу.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 18 травня короп живий у середньому продається по 143,95 гривні за кілограм. Для порівняння, у квітні вартість була помітно вищою – 177,83 гривні за кіло.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

В той самий час короп потрошений став лише дорожчим. Якщо у квітні середній цінник був на рівні 157,45 гривні за кіло, то зараз він становить 167,45 гривні за кіло.

Доступнішою для гаманців українців стала свіжоморожена скумбрія. Середній цінник становить 134,26 гривні за кіло, що помітно дешевше ніж місяцем раніше. Для порівняння, у квітні ціна становила 150,81 гривні за кіло.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, життя буде солодким: Україна збільшить виробництво цукру, що буде з цінами.

Також наш портал інформував, ні в суп, ні посмажити: в Україні підстрибнули ціни на картоплю, скільки просять за "другий хліб".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, сіль, цукор та борошно: супермаркети перерахували ціни на базові продукти, скільки доведеться заплатити українцям.