Для всіх наших читачів, які з великою відповідальністю ставляться до "списків домашніх покупок", особливо якщо це продукти, ми маємо дуже важливі новини. Експерти з продуктових ринків помітили, що в Україні подорожчала цибуля нового врожаю, яку привозять із Європи.

Відомо також, що подорожчала і українська морква, її запаси добігають кінця. Однак картопля та капуста трохи подешевшали.

Про це стало відомо завдяки повідомленню AgroTimes.

Цибуля, супермаркет: фото Знай.ua
Цибуля, супермаркет: фото Знай.ua

"Дорожувала саме якісна цибуля врожаю 2022 року, яка потрапляла на український ринок з європейських країн. Ціни на цибулю нового врожаю з країн Центральної Азії залишалися стабільними", - зазначають експерти.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Водночас закінчувалися запаси моркви в українських сховищах, брак пропозиції підштовхував ціни нагору.

Збільшення пропозиції ранньої вітчизняної капусти та єгипетської картоплі цього тижня змусило знижувати ціни на них.

Морква, фото bublik.delfi.
Морква, фото bublik.delfi.

З настанням теплої сонячної погоди, аналітики проекту прогнозують, що найближчими тижнями слід очікувати збільшення пропозиції овочів нового врожаю від місцевих виробників.

Насамперед до початку літа 2023 року суттєво зросте пропозиція тепличних огірків та томатів, редиски, капусти та картоплі нового врожаю.

Картопля на ринку, фото: Знай.ua
Картопля на ринку, фото: Знай.ua

Щодо ягід, на думку аналітиків, то до кінця поточного місяця на внутрішньому ринку України вже домінуватимуть оптові пропозиції суниці садової від місцевих виробників.

Нагадаємо, без оладок, супу та борщу: чому продовжує зростати цінник на моркву і чи вистачить її українцям.

Раніше повідомлялося, на ринках з'явилася перша черешня: від ціни можна втратити свідомість.

Також, залишилося обрати - цукор чи мед: українські супермаркети оновили ціни на каву та чай.