За даними видання "Наші гроші" кілька київських шкіл закуповували електроенергію за завищеними цінами.

Критичні показники спостерігаються у школах Деснянської, Шевченківської, Солом'янської та Печерської районних державних адміністрацій. Ці навчальні заклади уклали контракти на загальну суму 109 мільйонів гривень і платять за електроенергію на 25% дорожче за ринкову ціну.

Школа. Фото: Youtube
Школа. Фото: Youtube

Зокрема, управління освіти Святошинської РДА замовило цього року електричну енергію на суму 24,51 мільйона гривень у ТОВ "Євро Трейд Енерджі".

Відповідні договори було підписано 26 квітня 2023 р. та опубліковано в системі "Prozorro".

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Різниця між ціною енергії від цього підрядника (5,30-6,00 грн за кіловат-годину) та середньою ринковою ціною (приблизно 4,00-4,30 грн) становить понад 25%. Іншими словами, чверть вартості контракту – 27 мільйонів гривень – є зайвою "націнкою", яку педагоги платять з бюджету на користь приватної фірми.

Ця ситуація, звичайно ж, легко викличе обурення не лише серед педагогічного колективу, а й у простих громадян, оскільки триває повномасштабна війна в Україні і це зайві гроші, які можуть бути спрямовані на розвиток, зокрема освіти та умов навчання.

Школа. Фото: youtube
Школа. Фото: youtube

Слід розглянути можливість перегляду контрактів та укладання нових угод, які забезпечують справедливу та ринкову ціну на електроенергію для шкіл, щоб максимально оптимізувати витрати держави.

Нагадаємо, занижених тарифів більше не буде: українців змусять сповна заплатити за електроенергію

Як повідомляв "Знай.ua", кому заборонять відключати світло: пощастить на тлі зростання тарифів

Знай.ua писав, в Україні брак електроенергії? Чому про це мовчать перед підвищенням тарифів