В Україні боржників заносять у Єдиний реєстр, та для них передбачено низку санкцій.

Після початку повномасштабної війни кількість громадян у Єдиному реєстрі боржників зросла на 615 тисяч, або на 8%. Такі дані знаходяться в Опендатаботі.

Боржники. Фото: Youtube
Боржники. Фото: Youtube

Зараз кількість боргів перетнула позначку у 8 млн, тоді як у лютому 2022-го їх налічувалося 7,44 млн. У довоєнному 2021 році річний приріст був на рівні 1,5 млн боргів, або 29%. Від початку повномасштабної війни, боржників стало більше на 615 тисяч, або на 8%.

Майже чверть усіх боргів — 24,6% — стягнення коштів на користь держави.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Ще 21,4% — борги через несплачені вчасно штрафи за порушення правил дорожнього руху. Загалом за час повномасштабної війни приріст кількості таких боргів становив +23%.

Скорочення кількості заборгованостей з початку війни фіксують у категорії "стягнення коштів", до якої, зокрема, входять і борги за кредитами. Їхня кількість стала меншою на 29%. Загалом частка цих заборгованостей становить 18%.

Категорія боргів зі сплати штрафів за адміністративні правопорушення зросла більш ніж на 27%.

Боргів за комуналку зросло на 22%. Найменш нечисленною, як і попередні роки, залишається категорія боргів за аліментами — трохи більш як 2,5% від загальної кількості заборгованостей.

Боржники. Фото: Опендатабот
Боржники. Фото: Опендатабот

Нагадаємо, ми писали, що частина українців може не отримати виплати вчасно.

Як повідомляв "Знай.ua", воєнний стан не врятує: яка розплата чекає за протермінований кредит.

Також "Знай.ua" інформував, Нафтогаз телефонує клієнтам і погрожує відключити газ: українка розповіла, як залякують пенсіонерів.