В Україні триває війна та загальна мобілізація. Через дію воєнного стану військовозобов'язані чоловіки позбавлені права вільно перетинати кордон.

Прикордонники, фото: Facebook
Прикордонники, фото: Facebook

Ледь не щодня українські ЗМІ публікують новини про те, як на українських кордонах чоловіки намагаються обійти закон та пересікти кордони нашої держави.

Як влада збирається боротись із такими "втікачами" поділився міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в інтервʼю для "РБК-Україна".

Прикордонники
Прикордонники

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Міністр розповів, що прикордонні пункти пропуску потрібно облаштувати таким чином, щоб не було жодної можливості незаконного перетину кордону.

"Ми щодня затримуємо таких людей, які за підробленими документами або за медичним підробленим документом намагаються перетнути кордон, в тому числі як супроводжуюча особа людини з інвалідністю. Питання стоїть перед нами, яким чином так обладнати кордон, щоб люди не змогли через нього пройти? Ми з нашими міжнародними партнерами робимо все, щоб технічно обладнати всі наші західні кордони. Це і теплові пастки, і відеокамери, які будуть стояти по всій лінії кордону і будуть нам сигналізувати про те, що є намагання перейти кордон. На це, відповідно, буде наша реакція", — каже міністр внутрішніх справ України.

Прикордонники, скріншот: Youtube
Прикордонники, скріншот: Youtube

Ігор Клименко також розповів про те, як уряд збирається притягати до відповідальності тих осіб, які незаконно перетнули держаний кордон та потім повернуться до України:

"На сьогоднішній день таких правил і обмежень не встановлено, але я думаю, що по закінченню війни держава зробить все для того, щоб кожному громадянину нагадати, що він робив під час війни. Маю на увазі тих, хто нелегально перейшов кордон"-заявив міністр.

Нагадаємо, виїзд за кордон на авто: водіям нагадали про спеціальний режим, список документів

Також "Знай.ua" інформував, чи можуть перетинати кордон родичі загиблих військових: пояснення експерта