Багато українців з нетерпінням чекають на літо, щоб можна було вибратися на природу і хоч трохи відпочити від нескінченних обстрілів з боку окупантів. Звичайно ж, більшість у списку має купання в різних водоймах, проте таку розвагу влада заборонила.

Так, в Україні заборонили купатися у водоймах, у районі яких велися бойові дії. Це пояснюється тим, що на таких територіях могли залишитися міни, які загрожують життю.

Попередження про міни, фото gordonua
Попередження про міни, фото gordonua

Про це повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій у Telegram.

"Збираєтеся купатися в озері або відпочити на березі річки? Тільки якщо у вашому регіоні не велися бойові дії. Інакше є велика небезпека натрапити на міну", - попередили рятувальники.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Також у відомстві нагадали, що піротехніки щодня продовжують обстежувати територію України на вибухонебезпечні предмети, у тому числі біля водойм - на пляжах та берегах річок. Крім того, у Києві зовсім не планують відкривати пляжний сезон, а мешканцям рекомендують не гуляти у відпочинкових зонах.

Київський пляж, скриншот youtube DRONARIUM Ukraine
Київський пляж, скриншот youtube DRONARIUM Ukraine

Раніше ми писали про те, що ціни кусаються сильно, не кожен гаманець потягне: скільки просять за полуницю та черешню наприкінці травня.

Як повідомляв Знай.ua, довіряй, але перевіряй: як відрізнити якісне та свіже м'ясо від зіпсованого, зробіть це не відходячи від прилавка

Також портал Знай.ua писав, що чоловіки можуть виїхати за кордон незважаючи на мобілізацію: юрист розповів, хто може вирватися на 30 днів