Парламент підтримав у першому читанні пропозицію уряду щодо змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану.

"Слово" залишилось за президентом України, якщо Володимир Зеленський підпише законопроєкт №8401, фізичні особи-підприємці перестануть сплачувати пільговий 2% податок вже з 1 липня 2023 року. Про це у своєму Telegram-каналі розповів нардеп Ярослав Железняк.

Українки підприємиці. Фото: Youtube
Українки підприємиці. Фото: Youtube

Пільга зі сплати податку стосувалася ФОП 1 та 2 груп. Крім скасування пільги, у законопроєкті йдеться про те, що проводитимуться регулярні документальні перевірки та повернуться штрафні санкції за порушення користування РРО (касовими апаратами). Документ повертає штрафи в розмірі 100–150% від суми придбаного товару за невидачу чека.

Нагадаємо, з 1 січня минулого року підприємці, які мають валютну виручку, повинні були працювати з реєстратором розрахункових операцій чи POS-терміналом, але після початку повномасштабного вторгнення підприємці отримали послаблення.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Касовий апарат. Фото: 24 канал
Касовий апарат. Фото: 24 канал
Касовий апарат. Фото: 24 канал

Ухвалення законопроєкту є однією з умов програми з МВФ. Важливо відзначити, що стандартну податкову ставку для ФОП 1 і 2 груп встановлено на рівні 5%.

Скасування пільг розпочнеться з 1 липня 2023 року.

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

Нагадаємо, ми писали, що земельний податок можна не платити: кого звільнили від внеску.

Як повідомляв "Знай.ua" 2270 євро на рік: українські родини з дітьми зможуть отримати допомогу від Італійського уряду.

Також "Знай.ua" інформував, в Україні підвищують тарифи на розподіл світла: влітку сім'ям доведеться віддати останнє.