У квітні 2023 року ціни на гречку суттєво впали порівняно з груднем 2022 року - майже на 20%. І навіть зараз популярна крупа продовжує дешевшати, а разом із нею макарони з рисом.

Українські супермаркети оновили цінники на гречку, макарони та різні види рису. Усі дані про вартість продуктів зібрали аналітики порталу "Мінфін".

Супермаркет, макарони, фото: Знай.ua
Супермаркет, макарони, фото: Знай.ua

У середньому ціни на гречку зрушили лише на 50 копійок у бік здешевлення - з 55,09 грн/кг до 54,52 грн/кг. Від вибору супермаркету залежатиме, скільки доведеться віддати за крупу. Так, у Метро вона коштує дешевше – 44,90 грн/кг, а у Варусі дорожче – 79,90 грн/кг.

Ціни на гречку, дані Мінфін
Ціни на гречку, дані Мінфін

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Макарони пір'я теж подешевшали, але не суттєво – з 30,00 грн/кг до 28,20 грн/кг. Найвигідніші пропозиції можна зустріти у Новусі та Метро – 25,99 грн/кг та 26,90 грн/кг відповідно. В Ашані позиції дорожчі, кілограм коштуватиме 32,50 грн/кг.

Ціни на макарони, дані Мінфін
Ціни на макарони, дані Мінфін

За місяць у супермаркетах подешевшав рис, але не всі його види. Довгий рис ніяк не змінився в ціні та залишився на рівні 86,40 грн/кг. Пропарений подешевшав майже на 10 гривень до 59,70 грн/кг. А ось круглий додав у ціні з 79,07 грн/кг до 82,42 грн/кг.

Ціни на рис, дані Мінфін
Ціни на рис, дані Мінфін

Нагадаємо, ціна на цибулю знову досягла нового піку: коли закінчиться ціновий марафон, думка експертів

Раніше ми писали про те, що в Україні активно дешевшає молочна продукція: причини та що буде з цінами у майбутньому

Як повідомляв Знай.ua, українцям заборонили купатися у водоймах під час війни: в яких саме і чому