Для наших шановних читачів, які під час походу на ринок чи магазин уважно стежать за цінами на овочі, є дуже важливі новини. Справа в тому, що в останні дні травня цінники на цибулю та моркву значно зросли.

Так, у великих українських мережах супермаркетів за місяць ціни подорожчали на понад 10 гривень, у розрахунках за 1 кілограм.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin, пише "Хвиля".

Фрукти та овочі, ринок: фото Знай.ua
Фрукти та овочі, ринок: фото Знай.ua

Вартість цибулі

У квітні вартість цибулі досягала позначки 57,02 грн./кг, проте це була не межа. Вже до кінця травня овоч подорожчав до 67,42 грн./кг, тобто додав до квітневої ціни понад 10 гривень. Зазначимо, що на 1 червня 2022 року вартість цибулі була у 2,5 рази нижчою – 24,62 грн./кг.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Також суттєво зросли ціни на синю цибулю. У середньому за кілограм у супермаркетах у квітні потрібно було віддати 56,01 грн., а у травні ціна злетіла до 72,30 грн. Істотно нижчою була ціна цього овочу на 1 червня 2022 року - 52,73 грн./кг.

Крім того, подорожчала в травні та молода цибуля – ціна зросла з 55,21 грн./кг до 69,90 грн./кг, а роком раніше вартість позиції була в середньому 33,06 грн./кг на 1 червня.

Ціни на цибулю, скріншот: Minfin
Ціни на цибулю, скріншот: Minfin

Вартість моркви

Понад 9 гривень до ціни додала морква. Вартість кілограма з квітня до травня злетіла з 50,24 грн. до 59,64 грн. Торік кілограм моркви обходився вдвічі дешевше – 28,23 грн./кг.

На 20 гривень за місяць подорожчала молода морква – із 49,53 грн. до 69,90 грн., а на 1 червня 2022 року її ціна становила 36,83 грн.

Ціни на моркву, скріншот: Minfin
Ціни на моркву, скріншот: Minfin

Нагадаємо, в українських супермаркетах змінили ціни на олію: де можна купити дешевше.

Раніше повідомлялося, ціна на цибулю знову досягла нового піку: коли закінчиться ціновий марафон, думка експертів.

Також, в Україні активно дешевшає молочна продукція: причини та що буде з цінами у майбутньому.