Пандемія коронавірусу (COVID-19), про яку через кілька років нарешті всім можна забути... і повномасштабна війна, розпочата РФ, стали причиною серйозних проблем.

Збитків було завдано практично всім сферам життя українців, включаючи ту ж освіту. Бо діти практично три роки не бачать своїх одногрупників, однокласників, оскільки переважно навчання проходило в дистанційному форматі.

Школа. Фото: Youtube
Школа. Фото: Youtube

Такий вид навчання суттєво позначився на процесі здобуття знань українськими учнями. Міністр освіти і науки, Оксен Лісовий, розповів про ті зміни, які чекають на школярів та студентів з наступного навчального року.

"Це не могло не позначитися на якості освіти", - наголосив міністр.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Міністр освіти також висловив сподівання, що наступного навчального року школярі та студенти зможуть повернутися до звичайного очного навчання. Однак ці зміни супроводжуються певними нюансами та ризиками.

Справа в тому, що частина дітей та викладачів перебуває за кордоном, і не всі збираються повертатися додому. Тому, коли розпочнеться очне навчання, можуть виявитися відсутніми деякі учні, студенти, вчителі та викладачі.

Школа. Фото: youtube
Школа. Фото: youtube

Міністр також наголосив, що дистанційна форма навчання може мати серйозні наслідки для соціального розвитку підлітків. Багато людей зустрічаються з друзями саме у школі та університеті. У навчальних закладах формується особистісна ідентичність, створюються соціальні групи та кола спілкування.

Міністерство освіти і науки сподівається, що всі втрати, нанесені в навчальному процесі, будуть можливо компенсувати за допомогою різних методів роботи з учнями та студентами. Пріоритетом є відновлення якості освіти та повноцінного навчального процесу для молодого покоління українців.

Нагадаємо, в Києві вчителька "вчить" дітей тому, що війну розпочала Америка, а не росіяни: "Ображає, обзиває, принижує"

Як повідомляв "Знай.uа", в Україні придумають, як діти відпочиватимуть "по-новому": Денис Шмигаль пояснив, у чому справа

Знай.ua писав, українські діти масово кидають навчання в Європі - з чим це пов'язано