Для українців, які вже забули, що таке генератори та свічки, енергетики повідомили крані тривожну новину. Проблема в тому, що зараз є потреба в тому, щоб знизити навантаження на енергосистему.

Українців просять перенести використання електричних приладів увечері іншого часу доби. Саме подібні дії допоможуть вирішити ці незручності.

Про це українцям нагадали у компанії "Укренерго".

Тарифи на світло, скріншот: Facebook
Тарифи на світло, скріншот: Facebook

Фахівці "Укренерго" заявили, що є потреба в зменшенні навантаження на енергосистему в піковий вечірній годинник з 19:00 до 22:00, оскільки через масштабність та складність завданих окупантами пошкоджень, ремонтні роботи вимагають багато ресурсів і є більш тривалими.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

"Зменшити навантаження на енергосистему, особливо в піковий вечірній годинник з 19:00 до 22:00, і полегшити балансування може кожен, розумно споживаючи електроенергію: переносіть використання потужної техніки з вечірнього годинника на день або ніч, не включайте кілька потужних приладів одночасно і вимикайте світло, виходячи з кімнати", - розповіли у прес-службі.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Крім того, зараз триває активна ремонтна кампанія на всіх енергооб'єктах, пошкоджених під час 15 масованих хвиль ракетних ударів та 18 потужних дронових атак.

Нагадаємо, звикаємо до темряви: українцям розповіли, як зміняться суми у квитанціях за тарифу на світ до 2,88 грн.

Раніше повідомлялося, що електроенергія для населення: у Раді пропонують підвищити тарифи лише для однієї категорії українців.

Також, влітку знову сидітимемо без світла: Укренерго розповів чого чекати.