На відкритому засіданні НКРЕКП 31 травня, скасувала дію граничних на ринку електроенергії з 30 червня.

Ухвалена постанова передбачає зупинення відповідних положень ухваленої після початку повномасштабного вторгнення постанови №332 від 25 лютого 2022 року щодо визначення граничних цін на ринку електроенергії, зокрема максимального прайс-кепа у 2 тис. грн/МВт-год для годин мінімального навантаження та 4 тис. грн/МВт-год для годин максимального навантаження.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Рішення вже прокоментував експерт зі сфери комунальних послуг, який критично ставиться до підвищень тарифів під час війни, Олег Попенко. На його думку, за цим неодмінно піде підвищення.

"Це більше ніж новина, я вам скажу. Це означає, що і найближчий час вартість електроенергії може значно подорожчати. Якщо зараз прайс-кепи в Україні 6 грн, то варіанти подорожчання, розглядаються до 8 грн. А за ними здорожчання всіх товарів та послуг в різних варіантах", — прокоментував рішення Олег Попенко.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

За словами голови правління НЕК "Укренерго" Володимира Кудрицького, для оператора системи передачі дуже важливим є залучення імпорту.

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

"Відповідно, нинішні прайс-кепи не дають такої можливості залучати імпорт у достатніх обсягах, адже електроенергія у Європі дорожча. В ідеалі потрібна модель, де прайс-кепи встановлені на рівні наших європейських колег", — зазначив він.

Нагадаємо, ми писали, що зима буде непростою: у "Нафтогазі" розповіли, скільки доведеться платити за газ.

Як повідомляв "Знай.ua" готуємо велику торбу для походу на базар: які продукти значно подешевшають.

Також "Знай.ua" інформував, українців залишать без штанів: разом з електроенергією підвищать ще один тариф.