Зараз на ринку електричної енергії коливаються ціни. Тому тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення з 1 червня змінювати не будуть.

Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський повідомив, що це питання відклали як мінімум на два тижні. Спочатку комісія запустила процедури перегляду прайс-кепів – цінові обмеження, які встановлюють для того, аби позбавити виробників електроенергії можливості завищували ціни на продаж електричної енергії на ринках на добу наперед і внутрішньодобовому ринку.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Коли експерти розрахували тарифи на воду, то закладали ціну на електроенергію для водоканалів на рівні 3,20 гривень за кВт-год.

Але після перегляду прайс-кепів вартість на ринку електроенергії підвищиться, що вплине й на тарифи. Тому в НКРЕКП вирішили, що потрібно підготувати нові розрахунки, а до питання перегляду тарифів на воду ще раз повернутися 14 червня.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Лічильники води, фото Знай.ua
Лічильники води, фото Знай.ua

У перший день літа для українців почне діяти новий тариф на електроенергію у розмірі 2,64 грн/кВт-год. За словами міністра енергетики Германа Галущенка, вже у липні платіжки за світло для українців зростуть у середньому на 250 гривень.

Нагадаємо, ми писали, що українців залишать без штанів: разом з електроенергією підвищать ще один тариф.

Як повідомляв "Знай.ua" із 2 тисяч гривень залишиться решта? Скільки українцям доведеться заплатити за техогляд у 2023 році.

Також "Знай.ua" інформував, "Давайте гроші, або вимкну світло": українці запідозрили шантаж ДТЕК Ахметова перед підвищенням тарифів.