Літо в Україні почалося зі зниження цін на деякі алкогольні напої. Так, у супермаркетах можна помітно дешевше придбати вино, крім того, в ціні втратила горілка та пиво. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В Україні, як і раніше, продовжують зростати ціни на багато продуктів харчування, але водночас дешевшає алкоголь. У перші дні червня супермаркети перерахували ціни на вино, горілку та пиво.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Вино

Станом на 2 червня червоне вино "Vardiani Піросмані" в середньому обійдеться в 93,90 гривні за пляшку 750 мл. Для порівняння, у травні цінник на цей напій був на рівні 103,48 гривні. Наразі вино можна знайти за ціною 87,90-105,90 гривні, залежно від торгової мережі.

Ціни на вино. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вино. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Горілка

Горілка "Хлібний Дар Класична" подешевшала до 117,36 гривні за 0,5 літра. Минулого місяця цінник був трохи вищим – 117,79 гривні. Найдешевше даний продукт пропонується в мережі супермаркетів Novus – 109,00 гривні, а найвищий цінник у Metro – 128,42 гривні.

Ціни на горілку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на горілку. Фото: скрін Мінфін

Пиво

Пиво "Львівське" світле у ціні не змінилося і продається в середньому по 24,40 гривні за 0,5 літра. Водночас пиво "Чернігівське" світле подешевшало з 29,02 до 28,51 гривні за 0,5 літра. Діапазон цін на напій – від 26,60 до 30,80 гривні, залежно від супермаркету.

Ціни на пиво. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пиво. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, божевільні знижки від АТБ: скільки коштують м'ясо, риба, ковбаси та інші товари.

Також наш портал інформував, у м'ясний відділ боязко заглядати: супермаркети змінили ціни на сало, сосиски та буженину.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться розщедритися не лише на черешню по 1200 грн: скільки коштують популярні ягоди у супермаркетах.