У неділю, 4 червня 2023 року, православні відзначають свято Святої Трійці.

Цього року він випав на першу неділю літа. З давніх-давен у цей день вперше після Великодня читається молитва "Царю Небесний". Як стверджують дані священнослужителів, з цього дня ранкові та вечірні молитви розпочинаються з читання Трисвятого. Крім того, читаються молитви Пресвятої Трійці та молитва Господня.

Трійця, собор, фото: Знай.ua
Трійця, собор, фото: Знай.ua

МОЛИТВА ПРЕСВЯТОЇ ТРІЙЦІ

"Пресвята Трійця, помилуй нас; Господи, очисти гріхи наші; Владико, прости беззаконня наші; Святий, відвідай і зціли немочі наша, заради Ймення Твоєго. Господи, помилуй. Господи, помилуй. Господи, помилуй. Слава Отцю і Сину і Святому духу і нині і повсякчас і на віки віків."

Пояснення:

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Ця молитва - прохальна. У ній ми звертаємося спочатку до всіх трьох осіб разом, а потім до кожної особи Трійці окремо: до Бога Отця, щоб Він очистив гріхи наші; до Бога Сина, щоб Він пробачив беззаконня наші; до Бога Духа Святого, щоб Він відвідав і зцілив немочі наші. Слова імені Твого заради ставляться знову до всіх трьох Особ святої Трійці разом, і так як Бог єдиний, то і ім'я у Нього одне, а тому ми говоримо "імені Твого", а не "Імен Твоїх".

ТРИСЯТО

"Святий Боже, Святий Міцний, Святий Безсмертний, помилуй нас" (читається триразово, щоразу - з хресним знаменням і поясним поклоном).

Пояснення:

Цю молитву ми читаємо тричі на честь трьох Облич Святої Трійці. Її ще називають "Трисвяте", або "Ангельська пісня".

Зазначимо, що християни почали вживати цю молитву після 400 року, коли сильний землетрус у Константинополі зруйнував будинки та селища, і народ разом з імператором Феодосієм II звернувся до Бога з молитвою. Так як у цій молитві слово святий повторюється тричі, то вона і називається "Трисвяте".

МОЛИТВА ГОСПОДНЯ

"Отче наш, що Ти на небесах! Нехай святиться ім'я Твоє, нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на небесах і на землі. Хліб наш насущний дай нам сьогодні; і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого.

Пояснення:

Ця молитва називається Господньою, бо її дав Сам Господь Ісус Христос Своїм учням, коли вони просили Його навчити, як молитися. Тому ця молитва – найголовніша молитва для всіх.

Молитва, церква. Фото: Знай.ua
Молитва, церква. Фото: Знай.ua

Нагадаємо, щодня читайте цю молитву до Миколи Чудотворця і біда обійде вас і ваших дітей стороною.

Раніше ми повідомляли, що якщо дуже важко на душі – зверніться до Бога: найкращі слова до Всевишнього, які допоможуть.