Православні з усього світу 5 червня 2023 року, наступного дня після Святої Трійці, відзначають День Святого Духа.

Ще його називають Духів день. Свято пов'язане з безліччю прикмет та заборон.

Трійця, обряди, фото: Знай.ua
Трійця, обряди, фото: Знай.ua

Повір'я свідчать, що ввечері на Трійцю з неба сходить Святий Дух. Він освячує і благословляє землю та все живе на ній. У храмах проводять святкові богослужіння на честь Пресвятого і Животворного Духа.

Віруючим радять цього дня обов'язково відвідати церкву, де вони зможуть помолитися за померлих родичів та знайомих. Після цього необхідно відвідати цвинтар та прикрасити могили гілками берези. Увечері вся родина збиралася за столом, щоб поспілкуватись на різні теми.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Цей день найкраще підходить для збирання цілющих трав. Адже вони у День духів сповнені особливою силою. Їх освячували в церкві та лікували недуги протягом усього року.

Молитва, церква. Фото: Знай.ua
Молитва, церква. Фото: Знай.ua

У Духів день не можна турбувати землю та працювати на ній. Заборонено копати, садити рослини, полоти. Ще батьки вірили, що це зашкодить майбутньому врожаю.

Категорично заборонялося у святкові дні шити, фарбувати, прати, робити збирання. Також не рекомендується цього дня заготовляти березові віники.

Вважалося, що цієї пори на землю виходить вся нечисть, щоб повеселитись. Заборонялося одному ходити на водоймища та в ліс, оскільки можна назавжди там залишитися.

Нагадаємо, щодня читайте цю молитву до Миколи Чудотворця і біда обійде вас і ваших дітей стороною.

Раніше ми повідомляли, що якщо дуже важко на душі – зверніться до Бога: найкращі слова до Всевишнього, які допоможуть.