Людство накопичило безліч повір'їв, пов'язаних з порогами. Найпопулярніші з них у нашій добірці.

Проблеми пов'язані з порогом можна пояснити психологічно: адже це межа між житлом людини, в якій вона відпочиває та набирається сил, і зовнішнім світом, з яким він змушений взаємодіяти та боротися за виживання. Саме з цієї причини ним пов'язано багато умовних правил.

Поріг будинку. Фото: Поліський кур'єр.

По-перше, не можна вітатись через поріг і навіть через нього розмовляти, передає портал rialnost. Народна чутка говорить про те, що результатом порушення першого правила є втрати грошей або скандалів між родичами. Якщо ж ви з кимось розмовляєте через поріг, то, як свідчить повір'я, ви можете посваритися з цією людиною.

Поріг будинку. Фото: Stanok.guru.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Зазначимо також, що є повір'я, яке забороняє наступати на поріг. Причина у біблійній історії. Старий заповіт нам розповідає про "три охоронці порога" в храмі Єрусалима, в обов'язки яких було попереджати парафіян, що на поріг ставати не можна. Ті, хто порушував цю заборону, був битий ціпками.

Також народна поголос запевняє, що не можна передавати гроші через поріг, тому що це неминуче призведе до матеріальних втрат.

Фото: Делікатний переїзд.
Фото: Делікатний переїзд.

Нагадаємо, які речі краще не піднімати на вулиці, щоб не викликати лиха: енергетика може вас "підкосити".

Раніше ми повідомляли, чому почути зозулю до успіху: народні прикмети, що передвіщають щастя.