Футбольна Академія "Рух", яка виховує юних чемпіонів, створена відомим львівським бізнесменом і меценатом Григорієм Петровичем Козловським. На сьогоднішній день вона є однією з найкращих в Україні. Тут 24/7 працює необхідна інфраструктура для пошуку та підтримки футболістів, їхньої подальшої профпідготовки та всебічного розвитку. Інфраструктура "постійно розвивається та вдосконалюється" зазначив почесний президент ФК "Рух".

ФК "Рух"
ФК "Рух"

На відбір до Академії надійшла величезна кількість заявок: близько 100 заявок надійшло від хлопців 2014 року народження, та понад 200 заявок надійшло від юнаків 2013 року народження, але не всі змогли приїхати на відбір, тож у змаганнях узяли участь близько 70 та 140 кандидатів відповідно.

Директор Академії "Руху" Юрій Бакалов зазначив, що кожному юнаку приділили максимум уваги. "Перевірили їхні сильні футбольні якості. Ну, і, звичайно, як і планували, відберемо найкращих, після чого вони залишаться в нашій Академії", - додав Бакалов.

ФК "Рух"
ФК "Рух"

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Під час відбору хлопців перевірили на чотирьох традиційних станціях: біг 15 і 30 метрів, тестування технічних навичок, гра 1х1 і 4х4. Так юні спортсмени перевіряються на швидкісні якості, технічні навички, здатність працювати з м'ячем, розумові здібності, суто ігрові моменти, де тестують навички працювати в команді, а також індивідуальні особливості, як хлопці почувають себе в дриблінгу та вправах на точність.

ФК "Рух"
ФК "Рух"

Багато хлопців, які приїхали на відбір до Академії "Руху" зізналися, що потрапити до Академії - їхня велика мрія, адже тут є всі умови, щоб стати успішним футболістом. Батьки учасників, багато з яких подолали сотні кілометрів заради того, щоб мрія їхньої дитини здійснилася, відзначили чудову роботу академії, розвинену інфраструктуру та підхід тренерів до роботи.

Григорій Петрович Козловський - засновник ФК "Рух", львівський бізнесмен і меценат
Григорій Петрович Козловський - засновник ФК "Рух", львівський бізнесмен і меценат

Варто зазначити, що Академія ФК "Рух", яку створив і продовжує всебічно підтримувати Григорій Петрович Козловський, уже має у своєму складі перших чемпіонів. ФК "Рух" U-19 стали чемпіонами України серед молодіжних команд. Матч за футбольну першість серед молодіжних команд України відбувся 28 травня. Гравці молодіжки ФК "Рух" U-19 у виїзному поєдинку з одеським "Чорноморцем" показали сильну командну гру.

Почесний президент ФК "Рух", відомий львівський бізнесмен і меценат Григорій Петрович Козловський зізнався, що мріє про перемогу "рухівців" у Лізі чемпіонів, а також про те, щоб у майбутньому основний склад клубу був сформований зі спортсменів молодіжної Академії футболу, яку він заснував.

ФК "Рух"
ФК "Рух"

Григорій Петрович Козловський зазначив, що "переможний маятник не повинен припиняти свого руху, а футбольний клуб "Рух" і надалі робитиме все, щоб прогресувати на шляху до найвищих цілей". Чудовим підтвердженням цих слів є набір юних гравців до Академії ФК "Рух".

"Ми не зупиняємося на своїх досягненнях. На нас знову чекає зміна поколінь. На нас знову чекає участь у Юнацькій лізі УЄФА. Попереду важкий шлях, але дуже приємно, що він - чемпіонський" - підсумував Григорій Петрович Козловський.

ФК "Рух"
ФК "Рух"

Персона Григорій Петрович Козловський цікава і тим, що він активно матеріально та фінансово допомагає Збройним Силам України. У травні 2022 року нагороджений відзнакою «Знак пошани» Міністерства оборони України за допомогу ЗСУ. З початку повномасштабного російського вторгнення компанії, якими керує Козловський, надають допомогу цивільному населенню та силам оборони. Зокрема, організовують благодійні аукціони для збору коштів, закуповують для військових дрони, автомобілі, планшети та рації, інше необхідне обладнання. Компанії Козловського, зокрема, активно співпрацюють з 45-ю та 47-ю окремими артилерійськими бригадами, 184-м Навчальним центром, Львівським обласним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки.