У ніч проти вівторка, 6 червня, російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Влада Херсонської ОВА оголосила про термінову евакуацію. Від води, що прибуває, рятують як людей, так і тварин. Водночас у Кривому Розі назріває паніка через запровадження обмежень на споживання води.

Російські окупанти вкотре показали світові, що вони не "друга" армія, а звичайні терористи. Після вибуху Каховської ГЕС під загрозою затоплення опинився Херсон та 80 селищ та міст на обох берегах. Оголошено екстрену евакуацію з низки населених пунктів.

Руйнування Каховської ГЕС. Фото: скрін youtube
Руйнування Каховської ГЕС. Фото: скрін youtube

"Працюємо. Допомагаємо громадянам на звільненій правобережній частині Херсонщини. Переживаємо за наших людей, які залишилися на тимчасово окупованій лівобережній частині регіону, бо для російських терористів життя не має жодної цінності", - коментує ситуацію голова МВС Ігор Клименко.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Водночас у мережі з'явилися кадри, що висаджена окупантами Каховська ГЕС повністю пішла під воду.

У водяній пастці опинилися не лише місцеві жителі, а й тварини причому як домашні, так і дикі. Рятувальники та поліцейські намагаються рятувати тварин, які опинилися в біді.

Через руйнування Каховської ГЕС дуже складна ситуація у Кривому Розі. Влада заявила про введення обмеження на споживання води, оскільки у 70% міста вода подається від Каховського водосховища через водосховище "Південне".

На тлі можливих проблем із водою у Кривому Розі розпочалася паніка серед місцевого населення, всі масово скуповують воду у магазинах. При цьому мера міста закликає не панікувати та обіцяє, що вода буде.

Руйнування Каховської ГЕС. Фото: скрін telegram
Руйнування Каховської ГЕС. Фото: скрін telegram

Водночас у тимчасово окупованому Криму вже повідомляють про проблеми із водою. Мешканців закликають запасатись водою.

Раніше портал Знай повідомляв, підрив Каховської ГЕС: МВС випустили важливе попередження.

Також наш портал інформував, що Криму залишилося чекати недовго під прапором Росії, в України з'явилися нові можливості: у США зробили заяву.

Крім того, ми писали, голова ГУР Кирило Буданов отримав серйозне поранення під серцем: "Не можна вийняти...