Вівторок, 6 червня, став для України ще однією "чорною" датою. Цього дня російські окупанти зруйнували Каховську ГЕС, яка тримала величезні маси води. Внаслідок цього десятки населених пунктів виявилися затопленими, і повну картину цієї катастрофи можна буде побачити лише через деякий час.

Проте з'явилася інформація, що компанія "Укргідроенерго" на місці зруйнованої ГЕС збудує абсолютно нову станцію.

Про це стало відомо завдяки заяві генерального директора компанії Ігоря Сироти в ефірі телемарафону.

Ігор Сирота // фото Факти
Ігор Сирота // фото Факти

"Станція відновленню не підлягає, її повністю зруйновано... Відбувається розмив гідроспоруд і ми розуміємо, що нам доведеться дуже швидко будувати нову станцію. Ми побудуємо на тому ж місці красивішу і потужнішу станцію", - заявив Ігор Сирота.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Руйнування Каховської ГЕС. Фото: скрін youtube
Руйнування Каховської ГЕС. Фото: скрін youtube

За словами Сироти, вже фахівці компанії з проектним інститутом та будівельниками почали обговорення, як необхідно після деокупації швидко перегородити греблю та подати ресурс із верхніх водосховищ для забезпечення ним трьох-чотирьох областей, які страждатимуть від нестачі води.

Каховська ГЕС, скріншот: YouTube
Каховська ГЕС, скріншот: YouTube

З цією метою "Укргідроенерго" подало до міністерства енергетики новий баланс для зниження використання води на своїх об'єктах.

"Ми заощаджуватимемо воду, щоб, коли буде необхідно наповнити Каховське водосховище, ми швидко його наповнили для забезпечення водою (постраждалих) областей", - сказав він.

Сирота уточнив, що на засіданні РНБО та штабі під керівництвом прем'єр-міністра, що відбулися у вівторок, 6 червня, було поставлено завдання пробурити додаткові свердловини у Херсонській та Миколаївській областях для отримання прісної води. Також компанія збиралася здійснити перекидання води із дніпровського каскаду до Кривого Рогу.

Нагадаємо, підрив окупантами Каховської ГЕС: Укренерго зробило важливу заяву.

Раніше повідомлялося, що Каховська ГЕС пішла під воду: рятувальники допомагають місцевим жителям і тваринам, а Крим уже без води.

Також, масштабний збій у "ПриватБанку": нічого не працює, люди чекають.