На це звернув увагу користувач соцмережі Twitter з позивним "Пан Ґік".

За його словами, Твіттер відправив в "пошуковий бан" купу українців, волонтерів та проукраїнських активістів — їхні профілі та твіти приховано з пошуку. У пошуку не видно майже половину з них.

Скриншот допису на Twitter
Скриншот допису на Twitter

Також користувач зазначив. що це "виглядає, як цілеспрямована атака Твіттера проти українського громадянського суспільства".

Масштаби проблеми досить серйозні. Наприклад фейкові акаунти показує, а сторінку справжніх волонтерів — ні.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

На фейк неможливо написати репорт, бо для цього треба тегнути справжнього @krides , а приховані акаунти не тегаються. — зазначає Пан Ґік.

Скриншот допису на Twitter
Скриншот допису на Twitter

В коментах нібито знайшли як частково розв'язати цю проблему. Інший користувач, пише, що Твітер пішов по шляху інсти. Тепер деякі (всі, хто говорить про війну) акаунти мають тег "сенсетів контент", який по замовчанню схований в налаштуваннях.

Якщо я не помиляюсь, при реєстрації акаунту, цей вміст схований. Тож вас зможе знайти тільки людина, яка не полінувалась зайти в налаштування, знайти там цей чекбокс, та підтвердити. — зазначає користувач.

Скриншот коментарів на Twitter
Скриншот коментарів на Twitter

Користувачі радять, що робити коли Твіттер приховує акаунти українців

Активніше ретвітити їх твіти, щоб їх побачили навіть ті, хто ще не підписаний. Підписуватися на тих, кого ретвітять інші. Цитувати англомовні твіти українців в реплаях у іноземців. Знаходити одне одного в інших соцмережах, щоб не втратити контакт. Створювати чати, групи, координуватися.

Волонтери не обурюються, а намагаються знаходити вихід з ситуації. У коментах йде жваве обговорення проблеми.

"Відтепер всі ми - sensitive content", "Дякую що повідомили. Мабуть, не треба було мені вчора матюкати ООН, але я не стрималась", "Мабуть твітер хоче кінцево вбити український волонтерський рух в твітері", "А мені пише, що мого акаунту не існує", "А ще я помітила, що він мене відписує від акаунтів певних, при тому я точно знаю, що підписувалася на них", — пишуть у коментарях.

Скриншот коментарів на Twitter
Скриншот коментарів на Twitter

Скриншот коментарів на Twitter
Скриншот коментарів на Twitter

Нагадаємо, ми писали, що масштабний збій у "ПриватБанку": нічого не працює, люди чекають.

Як повідомляв "Знай.ua" чергова в університеті розповіла про роботу людей, які відчиняють бомбосховища.

Також "Знай.ua" інформував, Світлана Лобода збирається дати благодійний концерт, але її завалили хейтом: "Тіматі з Лєонтьєвим запрошували?".