В Україні може знову відкритися міжнародний аеропорт "Львів" імені Данила Галицького.

Він може працювати як гуманітарний коридор. Про це заявив голова Львівської ОВА Максим Козицький, пише тг-канал dailylviv.

Літак авіакомпанії Ryanair
Літак авіакомпанії Ryanair

За його словами, львівський аеропорт можуть відкрити в якості гуманітарного коридору, який забезпечуватиметься Європейським союзом.

Це питання вже було порушено, і ми сподіваємося, що так, як зерновий коридор, то може бути і гуманітарний коридор, який може бути забезпечений Європейським Союзом, – заявив Козицький.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Відповідний документ підписали Максим Козицький, віцепрем'єр-міністр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков і комісарка ЄС з питань транспорту Адіна-Йоана Велян.

Максим Козицький. Фото: з відео
Максим Козицький. Фото: з відео

В рамках цього Україна та ЄС офіційно підписали угоду про приєднання до програми ЄС "Механізм "Сполучення Європи". Ця програма надає змогу в майбутньому відкрити в нашій державі гуманітарний повітряний коридор.

Нагадаємо, Україна закрила повітряний простір ще 24 лютого 2022 року через високий ризик авіаційної безпеки для цивільної авіації.

Нагадаємо, ми писали, хто і чим продовжує допомагати переселенцям: адреси гуманітарних центрів.

Як повідомляв "Знай.ua" Львівська ОВА видала сотні дозволів на виїзд: підозрілі організації допомогали ухилянтам.

Також "Знай.ua" інформував, студенти, на вихід: український уряд знайшов спосіб забезпечити ВПО житлом, навіть ремонт не потрібен.