У 2025 році, якщо все піде за планом, на Місяці висадяться астронавти в рамках місії Artemis 3.

Імовірно, астронавти будуть не першими живими організмами на поверхні супутника. Дослідник планет із Центру космічних польотів NASA Прабал Саксена провів дослідження та стверджує, що мікроскопічні форми життя можуть існувати на Місяці.І вони, імовірно, здійснили космічну подорож.

Місяць. Фото: Youtube
Місяць. Фото: Youtube

Ці форми життя могли опинитись там внаслідок попередніх місій людства на Місяць та вижити у цих умовах. На думку дослідника, мікроорганізми перебувають у постійно затінених кратерах південного полюса.

Одна з найдивовижніших речей, які виявила наша команда, полягає в тому, що, враховуючи дослідження діапазонів, в яких мікробне життя здатне виживати, можуть існувати потенційно придатні ніші для такого життя у відносно захищених зонах на деяких безповітряних тілах, — заявив Саксена.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Місяць. Фото: Youtube
Місяць. Фото: Youtube

Дослідники планують відправитися під час місії у місце, де знаходяться відходи шести попередніх місій, щоб визначити, чи не залишились мікроорганізми у тих 96 мішках відходів, серед яких фекалії, які лишили після себе космонавти.

Також дослідники сподіваються, що могли залишитися живими тихоходи з ізраїльського посадкового апарату, який впав на поверхню Місяця 2019 року.

Тихохідка. Фото: Youtube
Тихохідка. Фото: Youtube

Нагадаємо, ми писали, що влада розширила список осіб зі спеціальною пенсією: хто потрапляє під нові правила.

Як повідомляв "Знай.ua", морква дорожча за цибулю і "золотий" буряк: супермаркети оновили ціни на овочі.

Також "Знай.ua" інформував, чоловік 38 років рив тунель у нікуди, а потім зник, залишивши по собі "загадку".