Українським переселенцям надають різну допомогу під час війни, зокрема матеріальну. Проте деякі особи можуть втратити пенсію та соціальні виплати від держави, тож у ПФУ пояснили, як цього уникнути.

Про те, чому виплати можуть скасувати та як їх відновити, розповіла начальник відділу методології та організації роботи із застосування пенсійного законодавства Головного управління ПФУ у м. Києві Людмила Гребеннікова.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

На пряму лінію з ПФУ 6 червня надійшло відповідне питання. Переселенець повідомив, що не отримує виплати та пенсію, а також хоче дізнатися про причину.

Гребеннікова пояснила, що всі внутрішньо переміщені особи мають стати на облік в органах соціального захисту населення, щоб отримувати виплати від держави. Без відповідної довідки про гроші можна забути.

Після цього можна звернутися до ПФУ для призначення чи відновлення виплат.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Також українцям нагадали, що ВПО можуть отримати пенсію лише через Ощадбанк, але особам з інвалідністю І групи та тим, хто за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатний до самообслуговування та потребує постійної сторонньої допомоги, можуть доставити гроші через Укрпошту.

Раніше ми писали про те, що цілі села пішли під воду через підрив Каховської ГЕС: чи отримають українці компенсацію за шкоду житлу

Як повідомляв Знай.ua, що треба знати українським жінкам, які виїхали за кордон: дуже важлива інформація

Також портал Знай.ua писав, що шість пенсій одразу на руки: пенсіонерам пояснили, хто може отримати