Ціни на цибулю в Україні знижуються завдяки новому врожаю, який зараз активно збирають фермери. Щойно на ринку стає більше пропозиції, вартість відповідно падає.

Про таку тенденцію до зниження цін на цибулю повідомляють аналітики проекту EastFruit. Під час масового збирання нового врожаю ринку надходить дедалі більше цибулі, тому є здешевлення у цьому сегменті.

Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube
Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube

Наразі українські виробники реалізують ранню цибулю по 33-38 грн/кг. Цей показник на 14% нижчий, ніж тижнем раніше. Фермери змушені знижувати відпускні ціни, бо зараз триває сезонне збільшення пропозиції овочів із місцевих господарств.

Крім того, зниженню вартості сприяє присутність на ринку ранньої цибулі з Туреччини та Єгипту, ціна на яку дещо нижча, ніж на місцеву продукцію.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Овочі на ринку. Фото: скрін youtube
Овочі на ринку. Фото: скрін youtube

Однак цибуля все ще б'є цінові рекорди, оскільки продається в середньому в 2,3 рази дорожче, ніж за аналогічний період минулого року. Проте гравці ринку не виключають, що здешевлення продовжуватиметься й надалі. Через невисоку торговельну активність у даному сегменті, а також стрімке зростання пропозиції фермери змушені переглядати відпускні ціни на цибулю фактично щодня.

Нагадаємо, прощавайте, компот і повидло: в Україні ціни на яблука встановили антирекорд, до 40 грн/кг

Раніше ми писали про те, що можна заробити шалені гроші: скільки українцям платять у Великобританії за сезонну роботу

Як повідомляв Знай.ua, ціни на молоко знижуються: чому і чого очікувати українцям у майбутньому