Скандал про закупівлю дорогих овочерізок та сковорід для укриттів шокував багатьох українців, тому в ліцеї "Зміна", для якого і були закуплені ці "життєво необхідні" речі, вирішили пояснитися.

Так, для ліцею закупили електричні овочерізки на загальну суму 1,5 млн. гривень, а сковорідок - на 1,2 млн. грн. У навчальному закладі стверджують, що діти дійсно"потребують" цієї техніки під час повітряної тривоги.

Закупівля овочерізок для укриття, скріншот
Закупівля овочерізок для укриття, скріншот

Головного бухгалтера ліцею Наталю Ломакіну дивує, що навколо цієї ситуації виник такий ажіотаж, бо, на її думку, в укриттях мають бути зони для приготування їжі.

"Кажуть, що ми на 1,2 млн грн купили дві сковорідки. Це неправда — сковорода лише одна, але в цю суму входить ще купівля печі", - заявила вона.

За словами жінки, ніхто запропонував аналогічну сковороду дешевше, але якби була можливість, ліцей витратив меншу суму.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року
Показати ще

Укриття. Фото: скрін youtube
Укриття. Фото: скрін youtube

Водночас, заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко заявив, що зовсім не обов'язково, щоб в укриттях були овочерізки, оскільки це не передбачає жоден нормативний документ.

"Слово "укриття" у цих тендерах згадали для того, щоб обійти черговість оплати платежів у казначействі. Адже у пріоритеті, згідно з постановою Кабміну №590, оборонні та інші витрати, пов'язані з безпекою людей, або роботи з відновлення житлового чи нежитлового фонду, пошкодженого внаслідок військових дій", - сказав він.

Нагадаємо, "Рабська праця": у Києві вчителів змушують ночами чергувати біля шкільних укриттів, а вранці викладати